9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpt percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Opt percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează 8 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 1.800.000 de lei, prin evaziune fisccală și spălare de bani.
În această dimineață, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 8 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Din cercetări a reieșit că administratorii unor firme de construcţii, folosind conturile a trei societăţi comerciale cu comportament tip fantomă, ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.800.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare se ridică la 4.700.000 de lei.
Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi conduse pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice –Poliţia Sectorului 4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS