9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn cercetător român din Marea Britanie, sesizare pe doctoratul vicepreşedintelui CSM Codruţ Olaru

Un cercetător român din Marea Britanie, sesizare pe doctoratul vicepreşedintelui CSM Codruţ Olaru

Cristian Dogaru, cercetător român la Universitatea britanică Suffolk a trimis CNATDCU o sesizare în privinţa lucrării de doctorat realizată de vicepreşedintele CSM Codruţ Olaru.

​”Depun pe această cale o sesizare referitoare la un caz de nerespectare a standardelor de etică profesională de către Codruț Olaru, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a plagiat masiv teza de doctorat intitulată ‘Particularitățile criminalității organizate în România’, susținută în 2013 la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza” din Iași’, se spune în sesizarea lui Dogaru.

Sesizarea vine dupa ce  PressOne a scris ca Olaru şi-ar fi plagiat în totalitate teza de doctorat, copiind din diverşi autori români sau din surse onlince, afirmă. Teza de doctorat a fost coordonată de actualul ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Cristian Dogaru a mai depus, de-a lungul timpului, sesizări şi în privinţa lucrarilor de doctorat realizate de Gabriel Oprea, Laura Codruţa Kovesi, Robert Negoiţă si Florentin Pandele. Recent, el a contestat lucrările de doctorat ale lui Florian Bodog şi Serban Nicolae.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS