6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLactalis va plăti despăgubiri pentru laptele infestat cu salmonela

Lactalis va plăti despăgubiri pentru laptele infestat cu salmonela

Lactalis va plăti despăgubiri familiilor afectate de contaminarea cu salmonela de la una din fabricile grupului care produce lapte praf pentru sugari, scandal care a afectat 83 de ţări, de unde au fost retrase 12 milioane de cutii de lapte praf, a afirmat duminică şeful celei mai mari companii de produse lactate din lume, Emmanuel Besnier, într-un interviu acordat săptămânalului Journal du Dimanche, informează Agerpres, citând AFP şi Reuters.

Vineri, Lactalis a extins rechemarea produselor, fiind vizate toate formulele de lapte praf fabricate la unitatea sa din Craon (Franţa), într-un efort de a ţine sub control pagubele care riscă să afecteze semnificativ exporturile agroalimentare franceze pe plan global.

„Vom acorda compensaţii fiecărei familii care a suferit prejudicii”, a declarat Besnier, care acordă rar interviuri. Directorul general al grupului francez nu a specificat care ar putea fi valoarea despăgubirilor.

Rechemarea produselor pe plan global va fi dificilă, în condiţiile în care Lactalis exportă lapte praf pentru sugari în 83 de ţări din Europa, Africa şi Asia.

Înfiinţat în 1933 de bunicul lui Emmanuel Besnier, Lactalis este un gigant alimentar cu vânzări anuale de 17 miliarde de euro şi 18.900 de angajaţi şi 246 de unităţi de producţie în 47 de ţări, inclusiv România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS