19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE - Olguţa Vasilescu distribuie pe Facebook un filmuleţ în care se afirmă că orice om poate fi condamnat pentru o crimă de "poliţia incompetentă" pe baza înregistrărilor neclare ale camerelor video

UPDATE – Olguţa Vasilescu distribuie pe Facebook un filmuleţ în care se afirmă că orice om poate fi condamnat pentru o crimă de „poliţia incompetentă” pe baza înregistrărilor neclare ale camerelor video

UPDATE 17:15 În cursul serii, Lia Olguţa Vasilescu a şters postarea de pe pagina sa.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a distribuit pe contul sau de Facebook un filmuleț în care se afirmă că, potrivit legilor actuale, orice cetățean poate fi condamnat pe baza camerelor video pentru o crimă pe care nu a comis-o dacă „poliția incompetentă” vrea să găsească „un țap ispășitor”, informează HotNews.ro.

„La metrou are loc o crimă. Se poate întâmplă să fii și tu în preajma. Și se poate întâmplă că poliția incompetența să nu-l identifice pe ucigaș și să caute un țap ispășitor. Iar tu ai putea fi acel țap ispășitor. Poliția ar spune că tu eșți înregistrat pe camerele de luat vederi deși nu se vede foarte clar. Asta ti se poate întâmplă acum, chiar ție!”, se arată în afirmățiile postate în acest videoclip.

Autorul videoclipului, distribuit inițial pe Facebook de Adi Cosman, din Craiova, afirmă că „dacă se modifică legea, iar Directiva Europeană intră în vigoare, atunci tu vei avea dreptul să ceri expertizarea probei video”.

„Justiția poate fi de partea ta! Nu de partea poliției sau a procurorilor incompetenți”, se mai arată în aceste imagini.

Judecătorul Cristi Danileț a contrazis însă afirmația, pe contul sau de Facebook, afirmând că „expertiză audio-video există de peste 15 ani în legislația noastră”.

„Pe cuvântul meu de profesionist că este o minciună ceea ce vi se spune aici. Expertiză audio-video există de peste 15 ani în legislația noastră. Pe baza actualului cod de procedura penală orice imagine sau înregistrare poate fi contestată încă din faza de urmărire penală”, a scris Cristi Danileț, care a postat și extrase din codul de procedura penală în acest sens. Drept comentariu la postare voi da extrase din actualul Cpp în vigoare din 2014 care permite asemenea expertize și HG 368/1998 privind INEC unde se găsesc experți pe acest domeniu.

Filmuleţul poate fi urmărit AICI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS