19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Transporturilor: Riscul de suspendare a finanţării europene în sectorul de transport, eliminat

Ministerul Transporturilor: Riscul de suspendare a finanţării europene în sectorul de transport, eliminat

Comisia Europeană a notificat, luni, Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, cu privire la faptul că au fost îndeplinite toate condiţionalităţile ex-ante aferente sectorului de transport, eliminându-se, astfel, riscul de suspendare a finanţării europene din fonduri structurale şi de investiţii în acest domeniu.
„Luni, 18 decembrie 2017, Comisia Europeană a notificat Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, cu privire la faptul că au fost îndeplinite toate condiţionalităţile ex-ante aferente sectorului de transport. În acest sens, Comisia Europeană a apreciat eforturile depuse de autorităţile române în toată această perioadă şi consideră că au fost întreprinse toate măsurile necesare îndeplinirii condiţionalităţilor ex-ante aferente sectorului de transport 7.1 (sectorul rutier), 7.2 (sectorul feroviar) şi 7.3 (alte moduri de transport). Aspectele menţionate anterior au fost subliniate şi în cursul vizitei de lucru, desfăşurată la sediul Ministerului Transporturilor, la care a participat doamna comisar regional pentru politici regionale, Corina Creţu. Cu această ocazie, oficialul european a felicitat personal conducerea Ministerului Transporturilor pentru îndeplinirea tuturor condiţionalităţilor ex-ante aferente sectorului de transport’, se menţionează într-un comunicat al MT, remis marţi agenţiei Agerpres.
Potrivit sursei citate, finanţarea alocată României din fondurile europene nerambursabile în cadrul axelor de transport din Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 a fost condiţionată de îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante aferente sectorului de transport.
„Odată cu notificarea îndeplinirii condiţionalităţilor ex-ante, se elimină riscul de suspendare a finanţării europene din fonduri structurale şi de investiţii în cadrul sectorului românesc de transport”, se precizează în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS