11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmericanii au defilat pentru prima dată la Slatina, iar TAB-urile și tancurile au făcut parte din tehnica militară prezentată

Americanii au defilat pentru prima dată la Slatina, iar TAB-urile și tancurile au făcut parte din tehnica militară prezentată

Paradă militară impresionantă la Slatina, după ani în care copiii, cei mai entuziaști spectatori, s-au mulțumit cu autospecialele pompierilor, polițiștilor și jandarmilor.
Mai mult de trei minute a ținut parada militară de la Slatina, minute care, poate, pentru alte orașe nu înseamnă mult, dar pentru municipiul reședință de județ este un record al ultimilor ani, efectivele de militari fiind impresionante cu zeci de ani în urmă, când la Slatina încă mai funcționa unitatea militară. De data aceasta, trei TAB-uri și două tancuri tractate de autocamioane DAC au fost vedetele, tehnica fiind adusă la Slatina de militarii batalionului 22 Romanați, din Caracal. Pentru prima dată, și militarii americani au defilat, alături de colegii lor români, prin fața slătinenilor, un batalion mixt din cadrul Bazei militare Deveselu fiind prezent la paradă. Militarii americani s-au fotografiat cu plăcere, după paradă, alături de copiii dornici să plece spre casă cu o amintire.
Manifestările de Ziua Națională au început încă de la orele 9,00, când reprezentanții Primăriei Slatina au împărțit stegulețe, cocarde și fulare tricolore (fularele s-au epuizat rapid). Aproape de ora 10,00 a început ceremonialul religios, susținut de un sobor de preoți, urmat de discursurile prefectului județului, Silviu Neacșu, și de cel al comandantului Inspectoratului Județean de Jandarmi, Dorel Drejoi, cel care a dat citire mesajului ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. A urmat depunerea de coronae, după care – parada militară, cel mai așteptat moment al zilei. Copiii au fost cu adevărat entuziasmați de trecerea militarilor prin fața lor, pe acordurile Fanfarei Lyra.
Slătinenii care chiar și-au dorit să mănânce fasole și cârnați pe Esplanadă  s-au așezat la rând pentru una din cele 2.000 porții pregătite de organizatori. Locurile la mese s-au dovedit prea puține, mulți dintre cei care au râvnit la bucatele tradiționale plecând spre casă cu pachete în sacoșă. Pe scena amplasată pe Espalandă au urcat și primii interpreți, vineri-seara fiind programată deschiderea oficială a Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatul festiv, dar și primirea primilor colindători, Ducu Bertzi fiind invitat special.
Alina Mitran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS