22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomâncă sechestrată zece ani în Italia. A născut doi copii în beci

Româncă sechestrată zece ani în Italia. A născut doi copii în beci

O româncă în vârstă de 29 de ani a fost salvată de polițiștii italieni, după ce un deceniu a fost ținută într-un beci și violată de un bărbat în vârstă de 50 de ani. În tot acest timp, cât a stat în captivitate, ea a dat naștere la doi copii.

La vârsta de 19 ani, românca a plecat la muncă în Italia, unde a lucrat ca îngrijitoare pentru o femeie în vârstă, din localitatea Lamezia Terme. După moartea bătrânei, acesta a convins-o pe tânără să locuiască cu el, promițându-i că îi va purta de grijă, însă ulterior comportamentul acestuia s-a schimbat total: el a ținut-o sechestrată, într-un beci, iar timp de 10 ani a bătut-o și violat-o, scrie Repubblica.

Ca să o împiedice să fugă din cabana în care cei doi locuiau, într-o localitate situată în apropiere de Gizzeria, bărbatul ținea ușa blocată cu un lanț, astfel că tânăra era nevoită să trăiască într-un spațiu îngust, alături de șobolani și insecte, fără lumină sau apă, și să doarmă pe cartoane.

În captivitate, ea a dat naștere la doi copii. Astfel, polițiștii au descoperit-o alături de o fetiță de trei ani și de un băiat de nouă ani. Cât timp a fost însărcinată, ea nu a fost dusă la medic și a fost nevoită să nască fără ajutorul nimănui.
Anchetatorii spun că bărbatul obișnuia să o lege de pat și să o bată zilnic, sub ochii copiilor, iar uneori fiul cel mare era obligat să îl ajute pe tată să o pedepsească pe femeie.

Cum a fost descoperit cazul

Ceea ce i-a alertat pe polițiști a fost starea de sănătate a băiatului. Acesta se afla în mașină cu tatăl său, când autoturismul a fost vizat de un control rutier. Din cauză că băiețelul era foarte neîngrijit, murdar și părea „ciudat”, polițiștii au solicitat adresa acestora, precizând că vor să discute cu mama copiilor. Astfel, oamenii legii i-au însoțit pe cei doi acasă, descoperind că femeia a fost transformată într-o sclavă. Mai mult de atât, ea nu părea să fie conștientă de situația în care se află.
La scurt timp, polițiștii au plasat-o pe femeie și pe cei doi copii într-un adăpost pentru victime, iar bărbatul a fost arestat pentru maltratare, sclavie și viol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS