5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Oamenii politici de astăzi au obligația să păstreze nealterate opțiunile strategice euro-atlantice ale României

Iohannis: Oamenii politici de astăzi au obligația să păstreze nealterate opțiunile strategice euro-atlantice ale României

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a spus miercuri, la dezbaterea „Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești”, că „oamenii politici de astăzi au obligația să păstreze nealterate opțiunile strategice euro-atlantice ale României” și că „așa-zis reforma fiscală impusă de PSD a creat incertitudini de natură să afecteze încrederea investitorilor”.
Potrivit HotNews.ro, Iohannis a spus că „progresul unei națiuni se produce atunci când în centrul preocupărilor decidenților politici se află cetățeanul, cu problemele sale, care impune cele mai potrivite reglementări” și că orașele smart își propun „să folosească tehnologiile moderne pentru a îmbunătăți viața cotidiană a oamenilor”.
În acest moment, șeful statului a adus în discuție cum, la intrarea în „Marele Război”, „alături de Rege, Ion I.C. Brătianu și guvernul sau, aflați în refugiu, că și Parlamentul României, nu au abandonat direcția pro-occidentală pe care țară noastră o asumase prin viziunea clasei sale politice și sacrificiul ostașilor romani”.
„Acest exemplu de responsabilitate este mai actual ca oricând, iar oamenii politici de astăzi au obligația să păstreze nealterate opțiunile strategice euro-atlantice ale României”, a subliniat Iohannis.
De asemenea, el a vorbit la Ploiești despre îngrijorările cu privire la așa-zisă reformă fiscală impusă de PSD.
„Sunt măsuri care au creat incertitudini de natură să afecteze încrederea investitorilor, fapt care se repercutează și aici, în economia județului dumneavoastra.
Dezvoltarea comunităților locale se datorează și unui mediu de afaceri competitiv. Județul dumneavoastră a atras investiții străine directe de 2,1 miliarde de euro, ceea ce plasează Prahova pe locul trei la nivel național, un rezultat notabil și generator de optimism”, a adăugat Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS