20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnul dintre minerii răniți în explozia de la Uricani a decedat

Unul dintre minerii răniți în explozia de la Uricani a decedat

Alin Băran, unul dintre minerii răniți în explozia de la Uricani din 30 octombrie, care fusese adus la Spitalul de Arși din Capitală, a murit joi dimineața, la ora 5.30, a declarat pentru Agerpres directorul medical al unității sanitare, Cristian Nițescu. Minerul decedat avea 40% arsuri pe suprafața corpului și arsuri de căi aeriene, a precizat Nițescu. Potrivit acestuia, cel de-al doilea miner care se află la Spitalul de Arși urmează să fie externat în cursul zilei de vineri.
Patru mineri au fost răniţi, în 30 octombrie, în urma unei explozii care a avut loc în Mina Uricani, iar un al cincilea ortac care a intrat să-şi salveze colegii s-a intoxicat cu monoxid de carbon.
Trei mineri au fost găsiţi la scurt timp după producerea deflagraţiei şi scoşi din mină, în timp ce al patrulea era dispărut şi a fost localizat după trei ore şi jumătate. Acesta a fost scos la suprafaţă mort.
Cei trei mineri au fost duşi în Capitală, cu un elicopter, doi dintre ei fiind transportaţi la Spitalul de Arşi şi unul la Spitalul „Bagdasar Arseni”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS