11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUSR cere demisia lui Sevil Shhaideh, urmărită penal în dosarul Belina: Liviu Dragnea a capturat statul

USR cere demisia lui Sevil Shhaideh, urmărită penal în dosarul Belina: Liviu Dragnea a capturat statul

USR susţine într-un comunicat de presă că punerea sub urmărire penală a lui Sevil Shhaideh, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi cererea de avizare a urmării penale împotriva Rovanei Plumb, în dosarul Belina, reprezintă „dovezi că Liviu Dragnea şi-a creat, în interiorul administraţiei statului, o reţea personală de subordonaţi, care să răspundă ordinelor şi intereselor lui. Totodată, potrivit HotNews.ro, USR cere demisia lui Shhaideh din Guvernul României, pentru „a nu influenţa ancheta DNA din poziţia înalta pe care o deţine, că un semn de bună-credinţă.”
„Aceste persoane, suspectate de DNA că au acţionat împotriva legii, au fost ulterior recompensate de către Liviu Dragnea cu poziţii importante în stat. Avem de-a face cu o captură a statului de către Livu Dragnea, o situaţie în care instituţiile nu mai lucrează pentru bine public, ci pentru interesele private ale unui şef politic”, a declarat deputatul Dan Barna, purtător de cuvânt al USR.
USR atrage atenţia că opinia publică este intoxicată cu o mistificare a realităţii, în condiţiile în care PSD, în urmă audierii, de azi, la DNA, a lui Sevil Shhaideh, se prezintă drept victima a unui aşa-zis „stat paralel” condus de George Maior, fost director al SRI, Ambasadorul României la Washington, care ar vrea să pună mâna pe PSD.
„Este o contrafacere grosolană a realităţii. Liviu Dragnea caută un ţap ispăşitor şi l-a înlocuit pe George Soros cu George Maior, cu obiectivul de a se prezenţa drept victima a unei maşinaţiuni oculte. Adevărul este că Liviu Dragnea a fondat un stat paralel pe care anchetele DNA îl destructurează”, a mai spus Barna.
„Apreciem faptul că DNA nu se lasă indimidata de presiunile şi ameninţările continue la care este supusă personal de Liviu Dragnea, dar şi de instituţii pe care acesta şi le-a subordonat, pentru a opri anchetele şi procesele care-l privesc personal şi lupta anticorupţie din România” încheie acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS