17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA: Bărbat acuzat că în timp ce se afla în detenție a pretins 500.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistrați

DNA: Bărbat acuzat că în timp ce se afla în detenție a pretins 500.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistrați

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatului Andrei Mugurel Oprea, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, și sub control judiciar a inculpatei Aurica Oprea, pentru săvârșirea complicității la infracțiunea de trafic de influență,
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 15 decembrie 2014 – 22 ianuarie 2015, în timp ce executa o pedeapsă privativă de libertate, inculpatul Oprea Andrei Mugurel a pretins de la două persoane suma de 500.000 de euro.
În schimbul acestor bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influență asupra unor magistrați și a promis că-i va determina să îndeplinească anumite acte ce intră în îndatoririle lor de serviciu, astfel încât să obțină, pentru una din cele două persoane, cercetarea în stare de libertate și ulterior o hotărâre favorabilă în dosarul penal în care acea persoană era cercetată în stare de arest preventiv.
În același context, la data de 22 ianuarie 2015, prin intermediul mamei sale Oprea Aurica și a unei alte persoane, inculpatul a primit suma de 200.000 de euro.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
De asemenea, procurorii anticorupție au mai propus instanței de judecată luarea măsurii arestării preventive în lipsă față de inculpatul Oprea Andrei Mugurel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS