6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevă pe perioadă nedeterminată a angajaților Swissport în Belgia

Grevă pe perioadă nedeterminată a angajaților Swissport în Belgia

Angajații companiei Swissport, din Belgia, care operează pe aeroportul Bruxelles National, au intrat într-o grevă spontană pe o durată nedeterminată.
MAE precizează că, până în prezent, au fost afectați pasagerii a peste 400 de zboruri și că, în situația în care greva continuă, perturbările vor continua și în zilele următoare.

Compania Swissport furnizează servicii de gestiune și manipulare a bagajelor și pentru unele dintre companiile aeriene care asigură zboruri către și dinspre România (Tarom, Blue Air). Swissport asigură servicii pentru aproximativ 60% din volumul bagajelor care tranzitează aeroportul Bruxelles National.

MAE arată că informații actualizate pot fi obținute accesând website-ul aeroportului www.brusselairport.be și de la operatorii aerieni și indică faptul că cetățenii români, afectați de situația din atenționare, pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040 și +32 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii României la Bruxelles: +32(0)2 344 0854.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS