6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicuşor Dan, la DNA după plângerea făcută de USR Gabrielei Firea

Nicuşor Dan, la DNA după plângerea făcută de USR Gabrielei Firea

Fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan, s-a prezentat, marţi, la sediul DNA, fiind audiat în urma plângerii depuse de USR împotriva primarului general Gabriela Firea, pe care o acuză de abuz în serviciu pentru că nu ar fi pus pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu mai multe proiecte ale USR, informează Mediafax.

„E o plângere penală pe care a făcut-o USR împreună cu cei doi lideri ai consilierilor generali din USR împotriva Gabrielei Firea pentru faptul că, în mod repetat, proiectele pe care consilierii USR le depun nu sunt puse în ordinea de zi a şedinţelor de consiliu general. Primarul general are atribuţia asta legală. În paralel, când consilierii de la PSD sau ALDE depuneau proiecte, ele erau incluse imediat în şedinţa următoare a consiliului general. Asta e – una: abuz în serviciu şi doi: o favorizare a unor grupuri politice în favoarea celorlalte. Plângerea penală a fost depusă în urmă cu două-trei luni. După ce a devenit public faptul că plângerea a fost depusă, am văzut că atitudinea primarului s-a schimbat şi inclusiv proiectele USR sunt puse pe ordinea de zi”, a declarat, la intrarea în sediul DNA, Nicuşor Dan.

USR a făcut o plângere la DNA, în care o acuză pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, de abuz în serviciu pentru că nu ar fi pus pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu mai multe proiecte ale USR. Potrivit Anei Ciceală, plângerea a fost depusă în luna mai, consilierul precizând că este vorba despre proiecte ale USR care nu ar fi fost puse pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu timp de aproape şase luni sau chiar deloc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS