8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDan Voiculescu află marţi dacă poate fi eliberat condiţionat

Dan Voiculescu află marţi dacă poate fi eliberat condiţionat

Judecatorii Tribunalului Bucuresti vor decide, marti, daca Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de inchisoare in dosarul ICA, poate fi eliberat conditionat, informeaza HotNews.ro. Omul de afaceri se afla de vineri dupa-amiaza internat sub paza la Spitalul Universitar de Urgenta din capitala, unde ar urma sa fie supus unei intervenii chirurgicale, potrivit unor surse medicale.
La primul termen de judecata a contestatiei procurorilor anticoruptie la decizia de eliberare conditionata, instanta a decis sa amane pronuntarea, deoarece are “nevoie de timp pentru a delibera”.
Pe 8 iunie, Judecatoria Sectorului 5 a decis ca Voiculescu poate fi eliberat conditionat. Procurorul DNA prezent  la procesul de la Judecatoria sectorului 5 a afirmat, in fata magistratilor, ca omul de afaceri este „un profitor al carentelor legislative”, ca nu exista dovezi ca acesta ar fi redactat lucrarile stiintifice in penitenciar.
El a adaugat ca Dan Voiculescu nu a fost trecut din regimul inchis in semideschis pe intreaga perioada a detentiei, lucru care arata ca acesta nu a dat semne de indreptare.
In replica, avocatul acestuia a aratat ca afirmatiile procurorului DNA sunt nefondate.
Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS