Pentagonul confirmă: Liderul din Afganistan al ISIS, ucis în urma unui raid americanAbu Sayed, liderul militanţilor Stat Islamic în Afganistan, a fost eliminat în urma unui raid american ce a vizat o tabără principală a reţelei teroriste din provincia afgană Kunar, a transmis Pentagonul, potrivit BBC News online, citat de Gandul.info.

Raidul, care a avut loc pe data de 11 iulie, s-a soldat cu eliminarea mai multor membrii ai Stat Islamic, obiectivul acţiunii fiind acela de a “împiedica planurile de extindere ale grupului”, se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de Pentagon.

Predecesorul lui Abu Sayed, Abdul Hasib, a fost ucis în urma unui raid militar în luna aprilie.


Pe lângă forţele guvernamentale afgane, sprijinite de o coaliţie internaţională coordonată de SUA, reţeaua teroristă Stat Islamic se confruntă în Afganistan şi cu insurgenţii talibani.

Kunar este una din provinciile afgane în care militanţii reţelei teroriste au o prezenţă semnificativă, titrează Gandul.info.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

2 octombrie 2017

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul din Las Vegas

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat astăzi atacul din Las Vegas (SUA), soldat cu cel puțin 50 de morți și peste 400 de răniți, precizând că autorul se convertise la islam în urmă cu câteva luni, relatează Reuters.„Autorul ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 15 iulie 2017

Top