5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaslui: Bazinele ştrandului municipal, închise pentru al treilea an consecutiv din cauza lipsei unui salvamar

Vaslui: Bazinele ştrandului municipal, închise pentru al treilea an consecutiv din cauza lipsei unui salvamar

Bazinele ştrandului municipal din Vaslui sunt închise pentru al treilea an consecutiv după ce autorităţile locale nu au reuşit să găsească un salvamar autorizat, scrie HotNews.ro, citând News.ro. În aceste condiţii, ştrandul este deschis gratuit pentru populaţie doar că baza de agrement, unde cei care fac plajă se pot răcori sub duşurile din vecinătatea bazinului mare îngrădit cu plasa.
Vasluienii cu venituri modeste nu au posibilitatea de a se răcori sau a înota în municipiul reşedinţa, în condiţiile în care ştrandul primăriei este închis pentru al treilea an consecutiv.
În pofida numeroaselor solicitări venite din partea populaţiei, autorităţile locale nu au găsit nici acum varianta prin care bazinele de înot să poată deveni funcţionale. Practic, că şi în anii din urmă, primăria nu a reuşit să angajeze un salvamar autorizat, după ce, în urmă cu trei ani, un adolescent a murit înecat, deşi există un supraveghetor al celor aflaţi în bazinul mare, angajat al primăriei.
Ulterior incidentului, ştrandul mare a fost îngrădit cu plasa, fiind montate şi plăcute de avertizare prin care se atrage atenţia populaţiei că accesul în bazin este interzis.
„Din păcate, nu reuşim să găsim acel salvamar cu atestat care să vină să lucreze în Vaslui. Ştrandul rămâne însă deschis, cu intrarea liberă, că şi baza de agrement. Există grătare, duşuri, şezlonguri, iarbă verde, aparate pentru fitnes, terenuri pentru minifotbal şi tenis de câmp”, a declarat marţi viceprimarul municipiului Vaslui, Dragoş Cazacu.
În ultimul an în care ştrandul municipal din Vaslui a fost deschis costul unui bilet de intrare era de 7 lei pentru un adulţi şi 5 lei pentru copii, indiferent de ziua din săptămâna. În prezent, la singură piscină din oraş, deschisă la începutul acestei luni, costul unui bilet pentru adulţi este de 20 de lei de luni până vineri şi 25 de lei în weekend.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS