5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePortugalia: 57 de oameni au murit într-un incendiu de pădure din centrul țării

Portugalia: 57 de oameni au murit într-un incendiu de pădure din centrul țării

Bilanțul persoanelor decedate în incendiul de pădure care a sporit brusc în intensitate, sâmbătă, în regiunea Leiria, din centrul Portugaliei, a crescut la 59, informează agențiile de știri. Alte 59 de persoane au fost rănite, conform AFP.

59 de oameni au murit până acum în incendiul de pădure din Portugalia, anunță BBC News. Cei mai mulți au murit în mașinile în care se aflau în timp ce încercau să părăsească zona.

Incendiul s-a declanșat sâmbătă, cu puțin timp înainte de ora locală 15:00 (14:00 GMT), în orașul Pedrogao Grande, la 50 km sud-est de Coimbra.

Multe victime au fost surprinse de flăcări în mașini în timp ce se deplasau pe un drum din apropiere.

Potrivit BBC, care citează surse guvernamentale, printre răniți se numără și pompieri.

Primul ministru Antonio Costa a declarat că numărul victimelor ar putea crește. „Din nefericire, aceasta pare a fi cea mai mare tragedie la care am asistat în ultimii ani în ceea ce privește incendiile de pădure”, a spus acesta.

Anunțul inițial al guvernului, făcut în cursul nopții, informa despre decesul a 19 persoane. „Am primit confirmarea a 19 decese, toți civili. Trei dintre aceștia au murit prin inhalarea de fum iar ceilalți 16 au ars în mașinile lor, fiind surprinși de flăcări pe drumul ce leagă Figueiro dos Vinhos de Castanheira de Pęra”, a declarat presei secretarul de stat din ministerul portughez de Interne, Jorge Gomes.

Spania a trimis două avioane speciale pentru stingerea incendiilor.

Nu se cunoaște momentan motivul izbucnirii incendiului care a provocat și distrugerea mai multor locuințe din zonă. Costa a declarat însă că furtunile uscate reprezintă o posibilă cauză.

Portugalia se confruntă în ultima perioadă cu temperaturi care depășesc în anumite regiuni 40 de grade Celsius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS