6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoţiunea de cenzură a PSD împotriva lui Sorin Grindeanu: "România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor"

Moţiunea de cenzură a PSD împotriva lui Sorin Grindeanu: „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”

Textul motiunii de cenzura a PSD-ALDE impotriva proriului guvern care se va citi duminica in parlament se intituleaza „Romania nu poate fi confiscata! Aparam democratia si votul romanilor” si are patru pagini.

Fragment din text:

„Dovedind dispret fata de regulile democratice ale functionarii institutiilor statului, imaturitate si iresponsabilitate politica, primul-ministru si unul dintre ministri, in loc sa respecte votul de investitura si increderea acordata de Parlament, au inteles ca guvernarea se paote exercita si in nume personal, ca dispozitiile constitutionale si legale sunt facultative si ca pot sfida votul acordat de cetateni si dmeocratia.

Doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, trecuti voluntar sub comanda unui deputat/inalt funcitonar public, isi impart posturi minsiteriale si lanseaza atacuri ridicole in toate directiile, oferind o nedorita si halucinanta caricaturizare a actului de guvernare. „Guvernul” Ponta-Grindeanu-Jianu nu reuseste altceva decat sa demonstreze ca exista politicieni care si-au pierdut iremediabil busola bunului-simt, onoarea si demnitatea, confirmand, o data in plus, justetea deciziilor de retragere a sprijinului politic luate de conducerile PSD-ALDE.

Aceasta nu este o motiune de cenzura impotriva unui guvern PSD+ALDE. Este un act de responsabilitate politica pe care trebuie sa-l faca Parlamentul Romaniei pentru a prezerva constitutionalitatea functionarii democratice a statului, respectarea legii si a votului cetatenilor Romaniei.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS