Contoarele inteligente pentru energie electrică, pe punctul de a deveni obligatorii

Autori


Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei a elaborat o nouă reglementare aflată încă la stadiul de proiect, referitoare la instalarea contoarelor inteligente de energie electrică, ce aduce, pe lângă altele, clarificări pentru situația în care consumatorul de energie refuză să-i fie montat acest contor.

Instalarea smart-meterelor, contoarele inteligente de energie electrică, nu este opțională, dar distribuitorii de energie care instalează contoarele vor face, anterior instalării, anumite măsurători pe care să le arate consumatorilor care, inițial, refuză instalarea lor, că nu au de ce să se teamă. Deși instalarea lor are multiple avantaje, și pentru clienți și pentru distribuitorii de energie electrică, ar putea crea temeri că, pentru cele la care transmisia datelor se face prin unde radio, emisiile de radiații electromagnetice ar putea cauza probleme, scrie economica.net.

Potrivit ordinului, dacă inițial un consumator refuză instalarea, operatorul de distribuție face măsurători asupra nivelului de radiații electromangetice, pe care i le arată apoi consumatorului. Dacă emisiile sunt sub nivelul stipulat de lege, are dreptul să instaleze noul contor, iar dacă nu, poate decide să amplaseze contorul la limita proprietății.


Dacă și după măsurători care arată că respectivele contoare resptectă normele privind nivelul de emisii electromagnetice consumatorul tot refuză să-i fie instalat noul contor, distribuitorul poate ajunge, la limită, să-l deconecteze.

 


Comenteaza acum

Alte stiri

17 ianuarie 2018

După demisia lui Tudose, euro bate recordul

Bursa de la Bucureşti a deschis ziua de ieri în scădere pe toată linia, cu acţiunile principalelor companii cotate tot pe minus, după ce premierul Mihai Tudose şi-a anunţat demisia. Bursa a deschis pe minus, cu toate acţiunile companiilor din

Sumarul ediției de sâmbătă, 3 iunie 2017

Top