19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Klaus Iohannis: ”Emmanuel Macron, victorie importantă pentru Franţa şi Europa”

Preşedintele Klaus Iohannis: ”Emmanuel Macron, victorie importantă pentru Franţa şi Europa”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că victoria lui Emmanuel Macron la alegerile prezidenţiale este ”importantă pentru Franţa şi Europa”, într-un mesaj postat pe pagina sa de Twitter, scrie Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat duminică seara pe noul preşedinte al Franţei Emmanuel Macron printr-un mesaj în limba franceză, subliniind totodată importanţa parteneriatului strategic dintre România şi Franţa. „Felicitări Emmanuel Macron pentru victoria importantă pentru Franţa şi Europa. Trăiască parteneriatul strategic dintre România şi Franţa”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe pagona sa de Twitter.
Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice En Marche! (În Mişcare!, social-liberală), a câştigat scrutinul prezidenţial din Franţa cu 66,06% din voturi, potrivit rezultatelor anunţate de Ministerul francez de Interne. Emmanuel Macron a obţinut 66,06% din voturi (fiind votat de 20,7 milioane de cetăţeni), în timp ce adversara sa, Marine Le Pen, candidatul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, a fost la nivelul de 33,94% (10,6 milioane de alegători).

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS