14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc oficiază o slujbă în fața a zeci de mii de credincioși pe un stadion din Cairo

Papa Francisc oficiază o slujbă în fața a zeci de mii de credincioși pe un stadion din Cairo

Papa Francisc oficiază sâmbătă, în a doua și ultima zi a vizitei sale în Egipt, o mesă în fața a zeci de mii de credincioși pe un stadion din Cairo, într-un moment în care creștinii din țară au căzut victime mai multor atentate, relatează AFP, potrivit Agerpres. Papa a apărut la ora locală 10.00 (08.00 GMT) la stadion, salutându-i pe credincioși.

Aflat în centrul unui dispozitiv de securitate draconic în întreaga capitală, Francisc și-a făcut intrarea pe stadion înconjurat de gărzi de corp cu ochelari negri.

Surâzător, papa a coborât din vehicul pentru a saluta un mic grup de copii îmbrăcați în ținute aurii inspirate din cele ale Egiptului antic.

În tribune, mulțimea de credincioși purtând caschete albe agită drapele în culorile galben și alb ale Vaticanului.

În sunetul cântecelor religioase, suveranul pontif în vârstă de 80 de ani a urcat pe platformă și a sărutat altarul. După aceea și-a început slujba, rostită în italiană și tradusă în arabă de un interpret.

Credincioșii au ajuns cu mai multe autobuze pe stadionul militar cu o capacitate de 30.000 de locuri pe care se desfășoară slujba, trecând prin mai multe baraje de poliție.

Venirea papei, la aproape trei săptămâni după dublul atentat sinucigaș comis de Florii și soldat cu 45 de morți în două biserici copte ortodoxe din nordul Egiptului, are un puternic caracter simbolic pentru creștinii din această țară.

Vineri seară, papa Francisc, apărător fervent al ecumenismului, a avut o întâlnire privată cu patriarhul copt ortodox al Egiptului, Tawadros al II-lea.

Cei doi s-au rugat împreună în biserica coptă Sfinții Petru și Pavel, unde în decembrie un atentat s-a soldat cu 29 de victime, în plin centrul Cairo. Cu acest prilej cei doi s-au recules împreună în fața portretelor victimelor, în special femei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS