6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentul a respins raportul de activitate al Societăţii de Radiodifuziune. Directorul Ovidiu Miculescu a fost demis

Parlamentul a respins raportul de activitate al Societăţii de Radiodifuziune. Directorul Ovidiu Miculescu a fost demis

Plenul reunit al celor două Camere a respins, astăzi, rapoartele de activitate ale SRR pe anii 2015 şi 2016, fapt care atrage după sine şi demiterea actualei conduceri, în frunte cu preşedintele director general, Ovidiu Miculescu, anunţă news.ro, potrivit Hotnews.

Comisiile reunite de cultură au redactat un raport de respingere al raportului de activitate al SRR pe anul 2015, punctul de vedere al comisiei fiind aprobat de plen cu 233 de voturi „pentru”, 65 „împotriva” şi cinci abţineri. Tot în plenul de miercuri a fost respins şi raportul de activitate pe 2016.
PNL a acuzat că actuală conducere a SRR a fost „executată politic” de către PSD. Preşedintele de şedinţa, Florin Iordache, a anunţat că astfel a fost demisă actuală conducere a SRR, în frunte cu Ovidiu Miculescu. Comisiile reunite de cultură vor propune un preşedinte director general interimar, care va fi aprobat de plen, în vederea organizării unor noi audieri şi numiri. Instanţa supremă a decis definitiv, pe 1 februarie, că Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radio, a fost în incompatibilitate, respingând definitiv cererea acestuia de anulare a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, care în octombrie 2013 a stabilit că timp de doi ani Miculescu a ocupat simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR şi pe cea de manager în SRR. Pe 15 februarie, organizaţia de media ActiveWatch a sesizat Comisiile de cultură ale Parlamentului în legătură cu incompatibilitatea în care se află Ovidiu Miculescu, cerând să fie adoptate măsurile care se impun pentru restabilirea legalităţii.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a trimis o adresa prin care cere Parlamentului să pună în aplicare decizia instanţei supreme – de a constată încetarea mandatului preşedintelui Societăţii Române de Radiodifuziune.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS