14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Proteste pentru ca Trump să-și prezinte declarațiile de venit

SUA: Proteste pentru ca Trump să-și prezinte declarațiile de venit

Mii de persoane s-au adunat sambata in mai multe orase americane pentru a-i cere presedintelui Donald Trump sa-si faca publice declaratiile de venit si impozitele, un gest de transparenta pe care miliardarul refuza sa-l faca, relateaza AFP, preluat de agentia news.ro.

La Washington, o lunga coloana de cateva mii de persoane a defilat pe Pennsylvania Avenue, de la Capitoliu, pe sub ferestrele hotelului lui Trump, strigand „Rusine!”.

Ele agitau pancarte pe care se putea citi „Ce ascunzi?” sau insinuand conflicte de interese cu Rusia. Organizatorii au adus un Donald Trump urias gonflabil, in forma de gaina, simbolizand presupusa lasitate a presedintelui american.

La New York, mii de persoane au defilat, de asemenea, iar alte adunari au avut loc la Philadelphia, Boston, Seattle, San Francisco, Los Angeles si in alte parti, pe intregul teritoriu american.

La Berkeley, de cealalta parte a Golfului San Francisco, ciocniri au avut loc intr-un parc, intre sustinatori ai presedintelui si adersari de-ai sai, iar 21 de persoane au fost arestate, potrivit ziarului Los Angeles Times.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS