6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMercedes-Benz România cheamă în service peste 200 de autovehicule

Mercedes-Benz România cheamă în service peste 200 de autovehicule

Mercedes-Benz România, reprezentant în ţară al producătorului Daimler AG, cheamă în service 213 autovehicule al căror airbag ar putea fi afectat, se arată într-o informare transmisă, luni, către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), informează Mediafax.

„În cadrul monitorizării globale a produselor, Daimler AG a observat că, în anumite cazuri, există posibilitatea ca respectivul calculator aferent detectării ocupării scaunului, la scaunul de însoţitor, să nu fi fost montat conform specificaţiilor interne. Acest fapt ar putea genera o îndoire a furtunului de presiune la calculatorul scaunul însoţitorului. Drept urmare, o persoană ar putea fi recunoscută de acest calculator, în mod eronat, drept scaun pentru copil. Acest lucru ar duce la o dezactivare a airbagului de însoţitor. În cazul producerii unui accident, s-ar amplifica astfel riscul de rănire a însoţitorului”, informează Mercedes-Benz România.

Scopul acţiunii va fi verificarea pozării furtunului de presiune şi a pernei de detectare a scaunului.

Compania va trimite scrisori proprietarilor pentru a-i informa despre această campanie şi pentru a se prezenta cu autovehiculul la cel mai apropiat atelier autorizat Mecedes-Benz pentru remedieri gratuite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS