6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSimulare ONU la Craiova

Simulare ONU la Craiova

Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Litere, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Agenția pentru Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, organizează în perioada 3-7 aprilie evenimentul Simulare ONU la Craiova, din cadrul proiectului Erasmus+ Acteurs du Territoire pour une Éducation à la Citoyenneté Mondiale (ACTECIM). Aproximativ 200 de elevi, profesori și cercetători din Craiova, Lyon, Grenoble și Torino vor participa la o săptămână de formare, în cadrul căreia se vor sintetiza activităţile desfășurate până în prezent în acest proiect.

„Proiectul ACTECIM, coordonat de Academia din Lyon, reuneşte universităţi, şcoli, licee, colectivități teritoriale şi asociaţii neguvernamentale din trei regiuni europene: regiunea Sud-Vest Oltenia, regiunea Rhône-Alpes şi regiunea Piemont, care reflectează împreună asupra educației pentru dezvoltare durabilă şi solidaritate internațională”, se preciyeayă în comunicatul Universităţii din Craiova.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc marți, 4 aprilie 2017, la ora 9.30, în Aula Magna de la Facultatea de Drept, iar activităţile acestei săptămâni de formare vor fi găzduite de Facultatea de Drept a Universității din Craiova şi de Liceul Voltaire.

Instituțiile școlare din Craiova implicate în proiect sunt: Liceul Voltaire, Liceul Charles Laugier, Liceul Traian Vuia și Școala Mihai Viteazul. Programul cuprinde organizarea, jurizarea și premierea unei Galerii a proiectelor realizate de către elevii școlilor participante pe tema dezvoltării durabile, precum şi dezbateri și reuniuni între elevi, profesori din învățământul preuniversitar şi universitar. Pentru a prezenta tradiţiile şi valorile din regiunea Olteniei oaspeţilor străini le vor fi propuse şi activităţi culturale, care vor include vizite la muzeele craiovene, la Palatul copiilor, Parcul Romanescu şi la Teatrul Național Marin Sorescu, unde participanții vor asista la reprezentația Scaunele de Eugen Ionescu.

Festivitatea de închidere a acestei întâlniri europene va avea loc vineri, 7 aprilie 2017, ora 12.00, în Sala de festivități a Facultăţii de Mecanică, şi va fi urmată de un spectacol de muzică și dans oferit de elevii Liceului Voltaire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS