19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFost vicepreşedinte ANRP, chemat la DNA într-un nou dosar

Fost vicepreşedinte ANRP, chemat la DNA într-un nou dosar

Fostul vicepreşedinte ANRP, Ingrid Mocanu Popa, a fost chemată, astăzi, la DNA pentru a i se aduce învinuirile într-un nou dosar, aceasta fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile acordate referitor la un teren din Capitală, anunţă Mediafax. La DNA a ajuns şi fostul deputat Theodor Nicolescu.

„Nu ni se spune ce am încălcat, încercăm de doi ani de zile să aflăm ce am încălcat, ni se spune că s-a supraevaluat ceva. Acum s-a supraevaluat un alt teren în Bucureşti, în centru. M-am săturat să mă duc în instanţă şi să explic că nu am luat nici un leu de la nimeni, că nu cunosc pe nimeni dintre cei cărora le-am dat despăgubiri. Eu o să fac plângeri penale şi sesizări procurorilor care nu înţeleg să îşi facă treaba exact cum scrie în lege. În total, valoarea terenului, în Bucureşti, în 2008, e ceva, două milioane de euro (…) Abuz în serviciu, cică cu folos pentru altul că l-am îmbogăţit eu pe individul asta de care nu am auzit în viaţa mea”, a declarat Ingrid Mocanu, fost vicepreşedinte ANRP, la DNA, potrivit Mediafax.

La sediul DNA a ajuns joi dimineaţă şi fostul deputat Theodor Nicolescu, care a anunţat că are calitatea de suspect.

„Este aceeaşi problemă, că evaluatorii nu au realizat bine evaluarea. Prejudiciul cred că este în jur de 600.000 de lei. Nu am încălcat nici o lege, nu sunt evaluator, dar în momentul în care ai un expert care zice o sumă şi un altul care zice altă sumă, nu înseamnă că prejudiciul acela este cert. Faptul că un specialist de la DNA zice că există un prejudiciu, asta nu înseamnă că acel prejudiciu chiar există. Nu îi cunosc pe oamenii din dosar. Nu ştiu despre ce va fi vorba în acest dosar pentru că doar mi s-a adus la cunoştinţă că sunt suspect, dar membrii comisiei din 2008, nici unul nu a fost acuzat că a urmărit că vreunul dintre beneficiari să primească vreun leu mai mult decât ar avea dreptul. DNA spune că am aprobat nişte rapoarte de evaluare care nu sunt corecte. Nu îi cunosc (pe beneficiari -n.r.). Sunt două persoane, dar nu îmi amintesc numele pentru că nu îi cunosc. Terenul este pe undeva pe la mall Vitan cu o suprafaţă de 1.200 mp. Nu există nici un text de lege are la momentul respectiv să instituie obligativitatea contractelor”, a declarat, la ieşirea de la sediul DNA, fostul parlamentar Theodor Nicolescu.

Ingrid Mocanu Popa a fost reţinută, în martie 2015, într-un alt dosar privind ANRP, ea fiind suspectată că a participat, alături de alţi membri al Comisiei ANRP, la acordarea unor despăgubiri supraevaluate cu 75 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS