19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElena Udrea, 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute". Decizia nu este definitivă

Elena Udrea, 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Decizia nu este definitivă

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Potrivit HotNews.ro, pedeapsa de 6 ani de inchisoare a rezultat in urma contopirii pedepselor dictate de judecatori pentru fiecare infractiune de care este acuzata Udrea in dosar. Sentinta de astazi nu este definitiva si poate fi contestata la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Rudel Obreja este singurul inculpat din dosar, in afara de Elena Udrea, care a primit pedeapsa cu executare: 5 ani de inchisoare (Agerpres). Ceilalti inculpati au primit pedepse cu suspendare.

Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de incercare de 6 ani. Sentinta nu este definitiva.

Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Nationale de Investitii, a fost condamnata marti de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul „Gala Bute” la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, cu un termen de supraveghere de 5 ani. Sentinta poate fi de asemenea contestata.

Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat in dosarul „Gala Bute”. Sentinta nu este definitiva.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a fost acuzata in dosarul Gala Bute, alaturi de alti sapte inculpati, de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Procurorii DNA cerusera o pedeapsa orientata spre maximul prevazut de lege pentru infractiunile de care este acuzata Udrea – 21 de ani de inchisoare cu executare.

Dosarul Gala Bute a ajuns la instanta suprema in aprilie 2015. Procurorii i-au acuzat de fapte de coruptie pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale, Gheorghe Nastasia, si pe omul de afaceri Dragos Botoroaga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS