17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiect MAPN: Armata ar putea recruta rezervişti voluntari. 2.800 de posturi, propuse pentru încadrare în 2017

Proiect MAPN: Armata ar putea recruta rezervişti voluntari. 2.800 de posturi, propuse pentru încadrare în 2017

Ministerul Apărării a publicat un proiect pentru recrutarea de rezervişti voluntari ce ar urmă să completeze necesarul de militari al Armatei pe timp de pace sau în stuatii de criză şi război, informează HotNews.ro. Conform proiectului, pentru anul 2017, sunt propuse pentru încadrare aproximativ 2.800 de posturi de ofiţeri, maiştri militari/subofiţeri şi gradaţi/soldaţi. Rezerviştii voluntari vor primi „solda de funcţie şi de grad” pentru zilele când sunt chemaţi la instruire sau în mişune, dar şi o indemnizaţie lunară de 10% din solda.

„Structurile din Ministerul Apărării implicate în procesul de elaborare a proiectului de ordin au urmărit corelarea prevederilor actelor normative specifice în vigoare privind asigurarea capacităţii de lupta a Armatei României, optimizarea timpului şi a costurilor aferente procesului de recrutare şi de selecţie a candidaţilor şi crearea condiţiilor pentru realizarea unui nivel de pregătire cât mai apropiat de cel al personalului militar în activitate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

„Pentru anul 2017, sunt propuse pentru încadrare aproximativ 2.800 de posturi de ofiţeri, maiştri militari/subofiţeri şi gradaţi/soldaţi. Criteriile de recrutare vor conţine bareme medicale, psihologice şi de pregătire fizică, iar diferenţierea pe categorii de personal, arme şi specialităţi militare se va face în funcţie de nivelul studiilor absolvite”, se precizează în comunicatul amintit.

Astfel, „rezerviştii voluntari vor primi din partea MApN o „solda de funcţie şi de grad, pentru numărul de zile de participare efectivă la instruire / misiuni”, precum şi alocaţie de hrană. În afară perioadelor de instruire sau de misiune, rezerviştii voluntari vor primi o „indemnizaţie lunară în cuantum de 10% din suma reprezentând solda de funcţie pe care sunt încadraţi”.

MApN arată că responsabilitatea recrutării candidaţilor va fi a centrelor militare, iar selecţia se va face la sediile structurilor militare beneficiare de către o comisie stabilită la nivel de judeţ/sector şi constă în parcurgerea unor probe psihologice şi fizice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS