6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO persoană a fost arestată preventiv pentru violențele din Piața Victoriei

O persoană a fost arestată preventiv pentru violențele din Piața Victoriei

Judecătoria Sectorului 1 a decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Alexandru-George Timinschi pentru complicitate la ultraj, ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, după violențele din Piața Victoriei din noaptea de 1 spre 2 februarie, informează Agerpres. Magistrații au decis să respingă propunerea de arestare preventivă a lui Ionuț-Cristian Dinu, Andrei-Lucian Dumitrescu, Răzvan-Marian Radu, Alexandru Marius Bocșu și Daniel-Ionuț Ion, dar au decis instituirea controlului judiciar pentru aceștia. Judecătorii au mai dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului Răzvan-Marian Radu, reținut de procurori pentru aceleași evenimente.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus, prin ordonanța din data de 23.02.2017, punerea în mișcare a acțiunii penale față de:

* Dinu Ionuț-Cristian pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice;
* Dumitrescu Andrei-Lucian pentru complicitate la ultraj;
* Radu Răzvan-Marian pentru complicitate la ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice;
* Bocșu Alexandru Marius pentru complicitate la ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice;
* Ion Daniel-Ionuț pentru complicitate la ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice
* Timinschi Alexandru-George pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la ultraj, ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Mai sunt cercetați Dobre Nicolae Bogdan — pentru complicitate la ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice; Călin Mihai — pentru instigare publică și Jijie Marius — pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

Procurorii au dispus, prin ordonanță, joi, reținerea a opt inculpați, pentru 24 de ore. Procurorii de caz au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpații Jijie Marius, Călin Mihai și Dobre Nicolae Bogdan pe o perioadă de 60 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în noaptea de 1 spre 2 februarie, în timp ce se aflau în Piața Victoriei, în contextul în care în zona respectivă avea loc o manifestație cu caracter pașnic, la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpații s-au manifestat violent, aruncând cu diverse obiecte contondente (sticle, bucăți de gheață, containere) în jandarmii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru asigurarea ordinii în timpul protestului.

„Prin acțiunile lor violente inculpații au tulburat ordinea și liniștea publică. De asemenea, unul dintre inculpați a expus un banner pe care era un inscripționat un mesaj prin care îndemna publicul, în scris, să săvârșească infracțiuni, iar un altul a săvârșit acte de exhibiționism în mijlocul mulțimii, având o atitudine obscenă la adresa jandarmilor”, se arată într-un comunicat al PJS1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS