6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCNAIR contestă raportul Ministerului Finanțelor privind prejudiul de 525,9 milioane de euro din contractul cu Bechtel

CNAIR contestă raportul Ministerului Finanțelor privind prejudiul de 525,9 milioane de euro din contractul cu Bechtel

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a formulat o plângere prealabilă la Ministerul Finanțelor Publice împotriva raportului din luna decembrie 2016 prin care se solicită recuperarea unui prejudiciu de 525,89 milioane de euro din contractul cu Bechtel și a solicitat instanței judecătorești suspendarea dispoziției obligatorii, a anunțat, joi, CNAIR, citată de Agerpres.

„După primirea Raportului și a dispoziției emise de Inspecția economico-financiară, CNAIR SA a formulat o plângere prealabilă la Ministerul Finanțelor Publice împotriva Raportului, în conformitate cu prevederile legale în vigoare și, de asemenea, a solicitat instanței judecătorești suspendarea dispoziției obligatorii. Până în prezent, CNAIR nu a primit încă un răspuns la plângerea prealabilă împotriva Raportului și nici Instanța de judecată nu s-a pronunțat încă în ceea ce privește solicitarea de suspendare a dispoziției. Prin urmare, după epuizarea tuturor căilor de atac, Compania va acționa în funcție de soluția dată de instanța de judecată”, precizează CNAIR într-un comunicat remis AGERPRES.

Reprezentanții companiei afirmă că CNAIR va formula, în termenul legal, contestație la executare și va solicita suspendarea provizorie a somației ANAF în fața instanțelor judecătorești.

Potrivit sursei citate, în raportul întocmit de Inspecția economico — financiară din cadrul Ministerului Finanțelor Publice sunt identificați ca responsabili toți foștii directori generali ai companiei care erau în funcție începând cu momentul încheierii contractului cu Bechtel și până la momentul încetării acestuia.

„CNAIR SA, ca persoană juridică, nu are vreo responsabilitate separată de persoanele responsabile antemenționate, iar în mod normal nu poate acoperi aceste sume. Menționăm că în anul 2013 a fost întocmit un raport de către Corpul de Control al Primului — ministru, care are constatări similare din punct de vedere al sumelor, însă cu responsabilități diferite în sarcina mai multor entități publice. Prin urmare, unul dintre aspectele contestate Inspecției economico-financiare din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, este că are constatări identice cu cele menționate în raportul Corpului de control al Primului — ministru, precum și că în urma acelui control din 2013 a fost deschis un dosar penal și că a trebuit să se aștepte soluționarea acestuia, iar CNAIR SA se va constitui ca parte civilă pentru recuperarea prejudiciului, dacă este cazul”, precizează compania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS