19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGabriel Oprea, audiat la Înalta Curte în dosarul DIPI

Gabriel Oprea, audiat la Înalta Curte în dosarul DIPI

Fostul vicepremier Gabriel Oprea este aşteptat miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde are un nou termen în dosarul în care este judecat pentru abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI, scrie portalul ştiripesurse.
În luna mai 2016, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă DIPI din MAI. Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
În dosar, au mai fost deferiţi justiţiei: Gheorghe Nicolae, chestor principal de poliţie, la data faptelor şef al DIPI, pentru complicitate la abuz în serviciu şi pentru două infracţiuni de deturnare de fonduri, dintre care una în formă continuată, Gabriel-Nicolae Pavel, comisar şef de poliţie, la data faptei şef al Serviciului Juridic din DIPI, pentru complicitate la abuz în serviciu, Nelu Zărnică, chestor principal, subsecretar de stat la data faptei, şi Marian-Dănuţ Iacob, comisar şef de poliţie, şeful unei structuri administrative la data faptei, ambii pentru deturnare de fonduri, în formă continuată.

Potrivit DNA, Oprea, cu ajutorul lui Nicolae şi Pavel, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8, în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor.
Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ce aparţin lui Oprea, Nicolae şi Pavel, până la concurenţa sumei de 410.000 lei, în vederea recuperării pagubei produse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS