19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRisc crescut de avalanşă în masivele Retezat şi Parâng

Risc crescut de avalanşă în masivele Retezat şi Parâng

Salvamontiştii avertizează asupra riscului ridicat de avalanşă care se manifestă în toate masivele muntoase de pe rază judeţului Hunedoara, în condiţiile în care în ultimele două zile s-a depus un nou strat de zăpadă de circa 50 de centimetri peste cel vechi, îngheţat, informează Hotnews.ro.

„Riscul de avalanşă este aproape 3, pe o scară de la 1 la 5. Riscul de avalanşă este prezent în toate masivele muntoase, de la altitudini mai mari de 1.800 de metri. Zăpadă nou depusă este grea, umedă, fapt care determina un fenomen de curgere a acesteia”, a declarat luni şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, riscul de avalanşă se menţine în următoarele zile, deoarece vremea are tendinţa de încălzire, iar zăpadă ar putea pleca la vale de pe zonele de creastă sau cele cu înclinaţie mare.

Turiştii care au în plan să urce la munte în următoarele zile şi doresc să practice schiul de tură sau să plece în drumeţii sunt sfătuiţi să întrebe la punctele Salvamont din staţiunile montane Parâng, Straja sau Râuşor despre condiţiile meteo şi locurile unde există riscul de avalanşă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS