14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKovesi: CCR nu a dezincriminat abuzul în serviciu. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia, o soluţie izolată. Vom face contestaţie

Kovesi: CCR nu a dezincriminat abuzul în serviciu. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia, o soluţie izolată. Vom face contestaţie

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, joi, la ieşirea de la şedinţa de bilanţ a DIICOT, că CCR nu a dezincriminat infracţiunea de abuz în serviciu, iar hotărârea de luni a Curţii de Apel Alba Iulia (care a anulat o decizie de condamnare pentru abuz în serviciu deoarece acuzatul încălcase o Hotărâre de Guvern, şi nu o lege) reprezintă o decizie „izolată”, pe care Direcţia Naţională Anticorupţie a decis să o atace cu contestaţie în anulare.

„Acea soluţie de la Curtea de Apel Alba Iulia eu nu o pot comenta. Noi am analizat motivarea şi am decis, împreună cu colegii, să o atacăm cu contestaţie în anulare. Va pot spune că este o decizie izolată. În cursul anului trecut, după apariţia deciziei CCR, sunt peste 70 de persoane condamnate pentru abuz în serviciu. CCR nu a dezincriminat infracţiunea de abuz în serviciu. Nu avem de a face cu o dezincriminare, este o soluţie izolată”, a precizat şefa DNA, citată de HotNews.ro.

„Aşteptările noaste, nu doar de la Parlament, ci şi de la Guvern, sunt să nu adopte modificări legislative care pot stopa lupta anticorupţie”, a mai afirmat Kovesi, cu referire la controversată OUG 13.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS