14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Ciorbea va ataca la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codului Penal

Victor Ciorbea va ataca la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codului Penal

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, va ataca vineri la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codului Penal.

Victor Ciorbea a anunţat miercuri ca va analiza argumentele preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la posibilitatea de atacare la CCR a OUG privind modificarea Codurilor penale, afirmând ca o decizie în acest caz va fi luată în cel mai scurt timp.

 „Domnul preşedinte a menţionat o decizie din 2013 a CCR, pentru ca textele legale sunt cele menţionate azi dimineaţă. Vom analiza cu toata seriozitatea aceste argumente care ne-au fost prezentate de domnul preşedinte şi vom încerca să luăm o decizie în cel mai scurt timp. (…) Dacă citim legea, legea aşa spune, ca dacă există decizii ale CCR care fac excepţie de la această prevedere legală le analizăm şi vedem ce se poate face”, a spus Ciorbea, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS