14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: peste 200 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii de la Rutieră

Mehedinţi: peste 200 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii de la Rutieră


Poliţiştii din structurile de rutieră au desfăşurat ample acţiuni pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică adecvat.
Timp de două zile, au fost verificate peste 300 de autoturisme, au fost aplicate 239 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 40.000 lei, totodată fiind reținute 23 de permise conducere.
În perioada 01-02 februarie, peste 60 de poliţişti din cadrul structurilor de rutieră, au acţionat pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, pentru combaterea nerespectării dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public şi nerespectarea de către pietoni a normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice.
În urma controalelor efectuate, poliţiştii au aplicat 239 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 40.020 lei, au verificat 318 autovehicule şi au legitimat 372 persoane.
Astfel, ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 46 de sancţiuni pietonilor pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, 19 conducători auto au fost sancţionaţi pentru neacordare de prioritate pietonilor, 66 pentru lipsa utilizării centurii de siguranţă, 10 pentru defecţiuni tehnice constatate, iar 20 pentru lipsa documentelor, restul abaterilor fiind constatate la alte acte normative.
Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 23 permise de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS