9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMembru CNA: ministrul de Interne îşi depăşeşte atribuţiile când face referiri la libertatea de exprimare a jurnaliştilor

Membru CNA: ministrul de Interne îşi depăşeşte atribuţiile când face referiri la libertatea de exprimare a jurnaliştilor

Membrul CNA Valentin Jucan a transmis, joi, un comunicat de presă în care afirmă că ministrul de Interne, Carmen Dan, îşi depăşeşte atribuţiile când face referiri la libertatea de exprimare a jurnaliştilor. Poziţia să vine după ce Carmen Dan a menţionat, într-o conferinţă de presă, numele unor lideri de opinie care s-ar fi implicat în promovarea protestelor. Jucan o invită pe Carmen Dan să sesizeze CNA sau orice instituţie judiciară, dacă ea constată încălcări ale Legii audiovizualului au alte norme privind comunicarea publică.

Comunicatul lui Valentin Jucan:

Ministrul Afacerilor Interne îşi depăşeşte atribuţiile atunci când face referiri la libertatea de exprimare a jurnaliştilor.

În cadrul conferinţei de presă de astăzi, de la Ministerul Afacerilor Interne, ministrul Carmen Daniela Dan a făcut o serie de declaraţii referitoare la modul în care jurnaliştii îşi exercită dreptul la liberă exprimare. Prin cele susţinute, ministrul de interne demonstrează necunoaşterea art. 30 din Constituţia României, referitor la libertatea de exprimare. Mai mult ministrul de interne îşi depăşeşte atribuţiile punând la îndoială rolul fundamental al presei.

Dacă doamna Carmen Daniela Dan preferă comunicarea numai cu o anumită parte a presei, acceptând astfel şi comportamentul acesteia, este o chestiune care ţine exclusiv de capacitatea dânsei de a interacţiona cu mass-media.

Invit ministrul Afacerilor Interne să sesizeze Consiliul Naţional al Audivizualului – C.N.A. sau oricare instituţie judiciară, în situaţia în care constată încălcări ale Legii audiovizualului sau ale altor norme civile în domeniul comunicării publice.

Declaraţiile de tipul celor de astăzi, făcute de la pupitrul unui minister fundamental, nu au legătură cu normalitatea care ar trebui să exsiste între autorităţile statului şi presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS