14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: 139 de locuri de parcare cu plata prin SMS

Craiova: 139 de locuri de parcare cu plata prin SMS

Pe masa Consiliului Local Craiova se va afla, săptămâna viitoare (joi), şi hotărârea privind instituirea de parcări supuse taxării, pe domeniul public, în municipiului Craiova şi aprobarea regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova.

Potrivit acestuia, în Craiova vor exista trei tipuri de taxe de parcare: cea taxată cu 40 de lei pe an, pe bază de vinietă, plătită de şoferi odată cu impozitul auto şi care le dă dreptul să parcheze în orice loc public din Craiova (pentru autovehiculele aflate în evidenţa Direcţiei de Impozite şi Taxe (DIT) din cadrul primăriei), parcarea pe domeniul public cu plată prin SMS, semnalizată cu indicator „Parcare cu Plată” şi taxată cu 2 lei pe oră, şi parcarea ocazională pe domeniul public cu plată prin SMS, taxată cu 1 leu pe zi sau 12 lei pe lună. Aceasta din urmă se adresează autovehiculelor care tranzitează Craiova sau celor care nu sunt în evidenţa DIT Craiova, iar proprietarii lor nu au optat pentru plata vinietei.

Parcările cu plată de pe Strada Romul (până unde se termină gardul primăriei) ()
Parcările cu plată de pe Strada Romul (până unde se termină gardul primăriei) ()

În ceea ce priveşte parcarea pe domeniul public cu plată prin SMS, semnalizată cu indicator „Parcare cu Plată”, Primăria Craiova va amenaja 139 de astfel de locuri de parcare, toate în centrul Craiovei, zona Primărie – Prefectură – Universitate. Cele 139 de locuri vor fi pe strada Romul – 28 de locuri (până la intersecţia cu strada Teatrului, pe strada A.I. Cuza – 94 de locuri (sectorul cuprins între intersecţia cu strada Unirii şi intersecţia cu strada Arieş) şi pe strada C.S. Nicolaescu Plopşor – 17 locuri (sectorul cuprins între intersecţia cu strada A.I. Cuza şi intersecţia cu strada Olteţ).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS