19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiu puternic la clubul Bamboo din Capitală. 22 de persoane au ajuns la spital (VIDEO)

Incendiu puternic la clubul Bamboo din Capitală. 22 de persoane au ajuns la spital (VIDEO)

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din Capitală, potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, sctie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că singura persoană rănită foarte grav în urma incendiului de la Clubul Bamboo a fost dusă la Spitalul Colentina, fiind intubată și ventilată mecanic pentru că prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii.

„În acest moment, sunt 22 de persoane care au fost transportate la spitalele din București. Din acestea, 20 au rămas în continuare internate. Vorbim de spitalele Floreasca, Universitar, Pantelimon și Colentina, până în acest moment. Există un singur caz foarte grav la Spitalul Colentina, o persoană care este intubată, ventilată mecanic, prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii. Toate celelalte acuză doar expunere la fum, posibil stare de intoxicare și posibil stare de hipotermie, deci viața acestora în acest moment nu este pusă în pericol. Există informații în acest moment pe care le verificăm potrivit cărora mai sunt și alte persoane care s-au prezentat cu alte mijloace, mijloace proprii, către unitățile spitalicești”, a precizat reprezentantul ISU București, într-o declarație pentru presă făcută de la fața locului în jurul orei 5,30.
El a precizat că nu există informații exacte privind numărul persoanelor care se aflau în club la momentul izbucnirii incendiului, iar primele echipaje de pompieri ajunse la fața locului au putut face și o verificare în interiorul clubului, înainte ca incendiul să se generalizeze.
„În momentul în care am ajuns, era în curs procedura de evacuare a persoanelor din club, evident că mai erau câteva. Asta ne-au spus primele echipaje care au ajuns, au procedat la verificarea interioară atât cât s-a putut pentru că era deja o stare de ardere generalizată în unele porțiuni de clădire”, a subliniat Daniel Vasile.
În ceea ce privește manifestarea incendiului, suprafața totală afectată este de aproximativ 2500-3000 de metri pătrați, iar pompierii lucrează în continuare pentru lichidarea acestuia.
„De menționat, față de intervenția anterioară, faptul că avem și un echipaj de scafandri care a verificat zona din spatele clubului, zona către lac, pentru identificarea unor persoane. În spatele clubului nu au fost identificate persoane de către scafandri. Cine s-a evacuat, ulterior a și fost luat din zona respectivă, deci nu mai este nimeni în spatele clubului”, a mai spus reprezentantul ISU București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS