20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord anulează construcţia unei uzine în Mexic pentru a investi în SUA

Ford anulează construcţia unei uzine în Mexic pentru a investi în SUA

Grupul auto american Ford a anunţat marţi că anulează construcţia unei noi uzine în valoare de 1,6 miliarde de dolari în Mexic pentru a investi aceşti bani într-o uzina din nordul Statelor Unite, unde va fabrica maşini autonome şi electrice, informează HotNews.ro.

Acest anunţ intervine în contextul în care preşedintele ales al Americii Donald Trump îşi accentuează presiunea asupra marilor grupuri americane pentru a-şi repatria uzinele în SUA, luând că ţintă în special investiţiile în Mexic.

Al doilea grup auto american, Ford, pare să fi auzit mesajul şi a revenit asupra unei decizii anunţate în aprilie privind construcţia unei uzine la San Luis Potosi, în centrul Mexicului, unde ar fi urmat să creeze 2.800 locuri de muncă directe şi să investească 1,6 miliarde de dolari.

Într-un comunicat, grupul anunţă că va folosi aproape jumătate din această suma (700 milioane dolari) pentru a majoră capacităţile uzinei sale din Flat Rock în Michigan, un stat din nordul SUA afectat dur de dezindustrializare şi unde Donald Trump a obţinut o victorie crucială în alegerile prezidenţiale.

Această investiţie ar urmă să creeze 700 de noi locuri de muncă şi a fost salutată de marele sindicat auto UAW.

La puţin timp după victoria lui Trump, Ford anunţase că îşi va continuă proiectele de delocalizare în Mexic, unde mâna de lucru este mult mai ieftină decât în SUA.

Marele sau rival General Motors s-a trezit marţi în colimatorul viitorului preşedinte american, care l-a ameninţat cu sancţiuni vamale dacă nu produce în SUA maşinile pe care le vinde pe piaţă americană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS