19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudiu: Majoritatea elevilor nu știu să facă diferența între o știre falsă de pe Internet și una adevărată

Studiu: Majoritatea elevilor nu știu să facă diferența între o știre falsă de pe Internet și una adevărată

Circa 82% dintre elevii de gimnaziu nu pot face diferența dintre un articol de pe Internet sponsorizat și o știre adevărată, relevă un studiu al Universității Stanford, la care au participat 7.804 de persoane, informează B1.ro.

Potrivit studiului citat Wall Street Journal, mulți dintre adolescenți nu iau în calcul sursa unei informații atunci când stabilesc dacă aceasta este adevărată sau nu, ci, mai degrabă, se uită la cât de detaliată este aceasta și dacă este însoțită de vreo imagine.

Mai mult de două treimi dintre elevii de gimnaziu nu puteau găsi vreun motiv pentru care să pună la îndoială un mesaj scris de un director executiv de bancă în legătură cu necesitatea ca tinerii adulți să primească o consiliere pe plan financiar.

De asemenea, aproape patru din zece elevi de liceu cred, după simpla citire a unui titlu, că o fotografie cu mai multe margarete cu forme ciudate reprezintă o dovadă a condițiilor toxice din apropierea centralei de la Fukushima. Și asta chiar dacă nu scrie nicăieri unde anume a fost făcută poza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS