14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, pe locul 9 în UE la risipa alimentară

România, pe locul 9 în UE la risipa alimentară

România ocupă locul nouă în Uniunea Europeană (UE) la capitolul risipă alimentară. După cum informează b1.ro, statisticil europene arată că fiecare român aruncă în fiecare zi câte o porție de mâncare, ceea ce înseamnă 6.000 de tone de alimente pe zi, informează b1.ro.

Potrivit discuțiilor purtate în cadrul evenimentului „Leftovers”, care a avut loc marți la București, anual românii rispesc 2,2 miliarde de kilograme, adică aproximativ 110 kg de mâncare pe cap de locuitor (adică circa 300 de grame de mâncare în fiecare zi).

Legea împotriva risipei alimentare nu este tocmai eficientă pentru că vizează mai ales marile lanțuri comerciale, unde risipa este mult mai mică în comparație cu cea a gospodăriilor.

În retail se produce 7% din risipa alimentară, în timp ce în gospodării 49%. Alte 37 de procente se pierd în industria alimentară, 5% în alimentația publică și doar 2% în sectorul agricol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS