9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA a constituit un nou dosar penal la Poşta Română, în urmă neregulilor sesizate de Ministerul Comunicaţiilor

DNA a constituit un nou dosar penal la Poşta Română, în urmă neregulilor sesizate de Ministerul Comunicaţiilor

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a constituit un nou dosar penal la Poşta Română în urmă neregulilor sesizate luna trecută de Ministerul Comunicaţiilor, dosar care se află în lucru, au transmis pentru HotNews.ro oficialii DNA. ” S-a constituit un dosar penal care se află în lucru. Având în vedere stadiul dosarului, alte informaţii nu pot fi oferite în acest moment”, au mai precizat procurorii. Până în acest moment, procurorii DNA au trimis spre judecare şase dosare având că obiect infracţiuni care au determinat prejudicii în dauna Poştei Române, în trei dintre acestea pronunţându-se deja decizii de condamnare definitivă.

Luna trecută, Ministerul Comunicaţiilor a anunţat că a sesizat DNA privind posibile fapte de natură penală la Poştă, fără însă a spune nimic concret cu privire la neregulile descoperite. În cele din urmă, Ministerul a transmis detalii despre o parte dintre nereguli care privesc achiziţiile de produse IT, de maşini şi contractele de închiriere a spaţiilor. În replică, Poştă Română, condusă de Alexandru Petrescu, a precizat că unele constatări sunt false, tendenţioase sau superficiale, iar altele sunt speţe vechi, care au fost surprinse în rapoartele Curţii de Conturi şi care se află deja pe rolul instanţelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS