14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE Alegeri în Republica Moldova: 6 000 de buletine de vot rătăcite; Comisia electorală asigură că situația a fost clarificată

UPDATE Alegeri în Republica Moldova: 6 000 de buletine de vot rătăcite; Comisia electorală asigură că situația a fost clarificată

Comisia Electorală Centrală de la Chișinău a dispus retipărirea buletinelor de vot pentru două secții de votare din Portugalia, după ce pachetele cu buletine acestea au fost declarate pierdute de compania aeriană de transporturi, relatează duminică InfoPrut, după cum scrie Agerpres.

Astfel, câte 3.000 de buletine de vot au fost retipărite pentru secțiile de votare nr. 1/382 din Lisabona și nr.1/385 din orașul Setubal (situat la o distanță de 44 km de Lisabona) din Portugalia.

Comisia electorală a asigurat ulterior că buletinele au fost transportate la secțiile de votare respective, care și-au început activitatea duminică, la ora locală 07:00 (09:00, ora României).

CEC a dat asigurări ca în toate cele patru secții deschise în Portugalia se votează în regim normal, anunță Agerpres.

Curierul care a transportat sacii respectivi nu a putut să-i ia cu el la bord pe toți. Doi saci au fost predați la bagaje. Aceștia din urmă nu au ajuns la Lisabona și la Setubal în termen util, a explicat Iurie Ciocan, reprezentant al Comisiei electorale de la Chișinău, citat de Agora.md.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS