9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă cutremure puternice au avut loc aseară în centrul Italiei. Bilanţul: Un mort şi nouă răniţi

Două cutremure puternice au avut loc aseară în centrul Italiei. Bilanţul: Un mort şi nouă răniţi

Italienii fac bilanțul noilor cutremure din centru peninsulei (AUDIO)
Un cutremur de 5,4 grade s-a produs miercuri seara, la ora 19.10 (20.10, ora României), în zona localităţii Visso (provincia Macerata, regiunea Marche), la adâncimea de doar 10 kilometri.
Al doilea seism a fost simţit puternic în centrul ţării, la ora 21.18, fiind raportat ca având 5,9 grade. Seismologii spun nu a fost o replică, ci o mişcare telurică separată. O persoană a suferit un infarct și nu a putut fi salvată. Alte câteva persoane au fost rănite.
„Situaţia cea mai gravă este în localitatea Castelsantangelo sul Nera, unde curentul electric este oprit”, a declarat şeful Serviciului de protecţie civilă din regiunea Marche, Cesare Spuri. Cel puțin 9 persoane au fost rănite în urma seismelor, cel de-al doilea cutremur fiind resimțit și în Austria, relatează presa italiană. Sute de persoane aflate în stare de şoc au sunat la serviciile de urgenţă
Un segment al Autostrăzii Salaria a fost închis din cauza riscului de prăbuşire.

În orăşelul Visso, s-au prăbuşit mai multe clădiri, iar cel puţin două persoane au fost rănite, inclusiv una după desprinderea unei părţi a tavanului locuinţei.
Unele clădiri s-au prăbuşit şi în satele Ussita şi Preci, precum şi în localitatea Amatrice, afectată şi de cutremurul din 24 august, soldat cu 298 de morţi şi mii de răniţi.
Cele mai afectate sunt provinciile Macerata și Ancona. Seismele au fost resimţite şi la Roma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS