11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReţinuţi pentru şantaj şi camătă

Reţinuţi pentru şantaj şi camătă

Poliţiştii din Hunedoara cercetează patru persoane și au efectuat percheziții într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru șantaj și camătă. 2 femei și un bărbat au fost reținuți și s-a dispus indisponibilizarea a 3 autoturisme și a 18.000 de lei.

Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, au efectuat, ieri, 3 percheziții domiciliare la persoane bănuite de șantaj și camătă.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 – 2016, cei în cauză ar fi împrumutat mai multor persoane sume importante de bani, iar la încasarea acestora, folosind  amenințări și acte de violență, ar fi perceput dobânzi suplimentare față de cele convenite inițial cu victimele.
În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate 3 autoturisme și au fost ridicate bunuri și înscrisuri de interes pentru cauză, precum şi 18.000 de lei, cu privire la care există indicii că provin din săvârșirea de infracțiuni.
Față de 3 persoane, 2 femei și un bărbat, cu vârste între 27 şi 31 de ani, din Hunedoara, s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 ore, urmând să fie prezentați magistraților, cu propunere de arestare preventivă.
De asemenea, pe numele unui alt bărbat, de 30 de ani, bănuit că se sustrage urmăririi penale, urmează să se solicite emiterea mandatului de arestare preventivă în lipsă.
Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS