9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRazie de amploare în județul Dolj

Razie de amploare în județul Dolj

Inspectoratul de Poliție al Județului(IPJ) Dolj a organizat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o razie de amploare pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
Cei peste 200 de polițiștii de la structurile de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale au acționat alături de jandarmii doljeni, fiind făcute verificări și controale în peste 100 baruri și discoteci, iar în filtrele rutiere instituite au fost verificate un număr de 463 autovehicule. Astfel, aproximativ 800 persoane au fost legitimate, iar 65 dintre acestea au fost controlate sumar de arme albe. În cadrul raziei au fost constatate 13 fapte penale și au fost date 150 de amenzi în valoare totală de 42.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Polițiștii doljeni au dat drept exemplu un bărbat de 48 de ani, din comuna Argetoaia, care a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în comuna Cârna a fost depistat un șofer de 23 de ani care a avut o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma controlului făcut la un bar din comuna Perişor, Dolj, au fost găsite opt pachete de ţigări de contrabandă. De asemenea, la verificarea încasărilor efectuate în ziua de 30 septembrie, s-a constatat că în Raportul X din ziua respectivă la această unitatea s-au emis bonuri fiscale pentru suma de 89 lei, iar la numărarea banilor din sertarul cu încasări a fost găsită suma de 179 lei.

3.actiune

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naționale și Europene în colaborare cu efective din cadrul Biroului Rutier Craiova, au organizat și executat o serie de acţiuni pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Oamenii legii au precizat că au fost vizați atât pietonii, cât și șoferii care ”uită” să le dea acestora prioritate de trecere. ”Acțiunile s-au desfășurat pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova, dar și pe principalele drumuri nationale si europene din zona de competenta a județului Dolj, vizate fiind în principal zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere soldate cu victime. Polițiștii rutieri au constatat și aplicat 306 sancțiuni contravenționale de peste 86.600 lei, dintre care 53 amenzi au fost aplicate pietonilor care au fost depistați traversând strada prin alte zone decât cele semnalizate corespunzător, 16 amenzi au fost aplicate șoferilor care nu au acordat prioritate pietonilor, 20 sancțiuni fiind aplicate pentru viteză neregulamentară. De asemenea, au fost aplicate 81 sancțiuni pentru neportul centurii de sigurață, 5 pentru depășiri neregulamentare, iar alte 16 pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului. Un număr de 27 permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar 5 certificate de înmatriculare au fost retrase”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

2.actiune

În cadrul acțiunilor, polițiștii de la rutieră au depistat un piteștean de 38 de ani, care conducea un autoturism pe DN 6, în apropierea localității Almăj, cu viteza de 206 km/h. Bărbatul a fost amendat cu 1.125 de lei și i-a fost reținut permisul pe o perioadă de 90 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS