8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Atac armat în Carolina de Sud. Bilanţul: un mort şi trei răniţi

SUA: Atac armat în Carolina de Sud. Bilanţul: un mort şi trei răniţi

Un adolescent în vârstă de 14 ani și-a împușcat mortal tatăl cu un pistol după care a mers și a deschis focul asupra unei școli din Carolina de Sud unde a rănit doi copii și o profesoară, miercuri după-amiază, au informat autoritățile locale, citate de Reuters.

 Un pompier voluntar l-a imobilizat la pământ pe atacator în curtea școlii primare din Townville, comitatul Anderson, până la sosirea poliției, oferind unui cadru didactic posibilitatea de a adăposti copiii în interiorul clădirii, au precizat autoritățile. Suspectul nu a pătruns în școală în cursul incidentului petrecut într-o localitate situată la 160 de kilometri nord-est de Atlanta.

Unul dintre copii răniți, în vârstă de șase ani, a fost internat cu răni grave la Greenville Memorial Hospital, potrivit publicației Anderson Independent Mail.

Purtătoarea de cuvânt a AnMed Health Medical Center, Juana Slade, a afirmat că celălalt copil, în vârstă tot de șase ani, și profesoara sunt internați fără probleme majore în instituția pe care o reprezintă.

Autoritățile au anunţat numele bărbatului împușcat: Jeffrey DeWitt Osborne, în vârstă de 47 de ani. Atât agresorul cât și victimele sunt albi, potrivit Reuters.

Un membru al biroului șerifului din comitatul Anderson a declarat că nu se știe deocamdată care sunt legăturile dintre victime și atacator.

Atacurile armate în școlile din Statele Unite sunt o fenomen relativ frecvent. Carolina de Sud este unul din statele cu legislația cea mai permisivă din SUA în ce privește deținerea armelor de foc.

În momentul atacului, în şcoală se aflau sute de copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS