20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul General dispune începerea urmăririi penale pentru instigare la fals intelectual în dosarul privind autodenunțul lui Ghiță

Parchetul General dispune începerea urmăririi penale pentru instigare la fals intelectual în dosarul privind autodenunțul lui Ghiță

Procurorii Parchetului General au început, azi, urmărirea penală in rem pentru instigare la fals intelectual în dosarul constituit ca urmare a autodenunțului deputatului Sebastian Ghiță, au precizat surse judiciare pentru Agerpres. Potrivit acelorași surse, deputatul a fost audiat în calitate de martor în acest dosar.

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, azi, la ieșirea de la Parchetul General, că a dat o declarație de martor, iar săptămâna viitoare este chemat pentru a prezenta noi probe în cazul autodenunțului pe care l-a făcut, astfel încât să ajute la soluționarea acestei situații.

Sebastian Ghita a facut marti un autodenunt la Parchetul General, in care a dezvaluit ca el si alti demnitari au falsificat raportul tehnic de expertiza a tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, pe care o suspectau de plagiat. Totusi, procurorul sef al DNA a spus ca nu a plagiat in lucrarea sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS