6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, pe locul al doilea printre cele mai religioase state din UE

România, pe locul al doilea printre cele mai religioase state din UE

Românii se numără printre cei mai credincioși locuitori ai țărilor Uniunii Europene, arată datele unui studiu Eurostat, potrivit Agerpres. Astfel, 92% dintre cetățenii României cred că există Dumnezeu. Țara noastră este depășită doar de Malta, 94%, în vreme ce la polul opus se află cehii și francezii.
Eurobarometrul clasifică spiritualitatea cetățenilor europeni se bazează pe 3 afirmații: „Cred că există un Dumnezeu”, „Cred că există un fel de spirit sau forţă de viaţă” şi „Nu cred că există nici un fel de spirit, Dumnezeu sau forţă de viaţă”.
Studiul include şi Turcia, țară candidată la aderarea în blocul comunitar, unde există un procentaj de 94% de credincioşi – în acest caz însă, e vorba despre musulmani.
La polul opus, Cehia este ţara cu cea mai mică proporţie a populaţie care crede în Dumnezeu – doar 16%, în vreme ce 4 din 10 francezi se declară atei.
La nivelul întregii Uniuni Europene, 72% dintre cetăţeni sunt creştini, 16% se declară agnostici sau necredincioşi, 7% sunt atei iar 2% sunt musulmani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS