5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară

Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că, la această oră (08:30), în judeţul Covasna, pe DN11Chilieni – Sfântu Gheorghe şi pe DN12 Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind sub 100 de metri.

Pe autostrada A1, între Cunța și Deva, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă.  Între kilometrii 250 şi 270 vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 100 de metri.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste prudență sporită la volan, să ruleze cu viteză redusă, să păstreze distanța în mers şi să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă. De asemenea, trebuie să conştientizeze faptul că, în asemenea condiţii, depăşirea este cea mai riscantă manevră.

În județul Argeș, în perioada 15 septembrie -15 octombrie 2016, pe strada Serelor din comuna Bascov, care face legătura dintre autostrada A1 și pasajul rutier Bascov de pe DN7, se execută lucrări la canalizare. Circulaţia rutieră pe segmentul de drum DN7 – ieşire pasaj către A1 se va desfăşura pe câte o bandă, în ambele sensuri (segmentul de drum fiind alcătuit din patru benzi), pe porţiuni de 150 de metri.

Tot în județul Argeș, în perioada 21 septembrie – 16 octombrie 2016, pe DN65 Pitești – Slatina se vor executa lucrări la partea carosabilă (reparații la rosturile de dilatație ale unui pod) la kilometrul 109, în zona localității Albota. Din acest motiv, circulația rutieră în zona lucrărilor se va desfășura pe un fir, alternativ, fiind dirijată de semafoare electrice.
În judeţul Sibiu, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, pe DN7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea, în zona Turnu Spart (între localităţile Boiţa şi Lazaret), din cauza unor lucrări care se execută la podul peste pârâul Meghiş. În acest punct apar frecvent probleme de fluență a circulației auto.
Pe DN66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani (pe sectorul cuprins între kilometrii 93+500 şi 126) se execută lucrări, fiind impuse unele restricţii, iar în câteva puncte se circulă cu ajutorul semafoarelor, alternativ.

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) – Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în judeţul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).

În judeţul Constanţa, în perioada 12 septembrie 2016 – 30 noiembrie 2016, circulaţia rutieră pe podul de la Agigea (pe DN39, km 8+988) este închisă total, pentru toate categoriile de vehicule, în vederea execuției și finalizării lucrărilor de reabilitare a acestuia.

Rutele ocolitoare recomandate sunt:
– către Mangalia: nod rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) – A4 (intrare port Constanţa-Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră – bretea de acces la DN39A – DN39A – intersecţie cu DN39 – DN39 Eforie-Nord – Mangalia;
–  către Negru Vodă: nod rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) – A4 (intrare port Constanţa-Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră – bretea de acces la DN39A – DN39A – intersecţie cu DN39 – DN39 Eforie-Nord – Agigea – DN38 Agigea – Negru Vodă (detalii pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).

Potrivit Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov, în vederea efectuării legăturii liniei secundare 208 Sibiu – Copşa Mică cu Magistrala 300 (Culoarul 4 PAN EUROPEAN), se efectuează lucrări de reparaţii şi modernizare la infrastructura feroviară iar din această cauză, între stațiile de cale ferată Şeica Mare și Copşa Mică (județul Sibiu), traficul feroviar este întrerupt. Circulația trenurilor se desfășoară normal, cu transbordarea auto a călătorilor între stațiile de cale ferată menționate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS